Fördelar med att äta på italienska restauranger

En av de mest fantastiska fördelarna med italiensk mat är att få dela måltiden med andra. Att äta mat handlar inte bara om att få i sig energi och näring. En måltid ger ett utmärkt tillfälle att skratta och vara social med andra människor du bryr dig om, som familj och vänner. Inget är bättre än traditionella italienska måltider med deras ingredienser av färska grönsaker, fullkorn och olivolja som både är låga på kalorier och näringsrika. Det italienska köket består nämligen av en balanserad kost som förbättrar hälsan, minskar risken för sjukdomar samt fyller dig med näring och vitaminer. Härnäst listas fördelarna med det italienska köket, vilka kommer få dig att vilja äta på italiensk restaurang nästa gång du blir hungrig. Dessa är följande:

 

    • Hjälper dig att inte gå upp i vikt.
  • Ökar ditt intag av fiber.
  • Skyddar ditt hjärta.
  • Förlänger ditt liv.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa enastående fördelar.

Topp 4 fördelar med det italienska köket

1. Hjälper dig att inte gå upp i vikt. När du äter italienskt hjälper det dig att behålla din idealvikt genom att du minskar kalorimängden du konsumerar. Inslag av färska grönsaker med låg kalorimängd och höga näringsvärden hjälper till med detta, såsom tomater, lök och gröna blad.

2. Ökar ditt intag av fiber. Det är inte bara färska grönsaker som hjälper dig att kontrollera vikten, utan även inslaget av fiberrika livsmedel. Dessa är bra för att reglera matsmältningen och stabilisera blodsockret.

3. Skyddar ditt hjärta. Det är känt att vin är bra för hjärtat och på det italienska matbordet är ett glas vin ett naturligt inslag. Faktum är att när du äter på italiensk restaurang får du ta del av äkta italiensk mat gjord på traditionellt vis. Samma sak gäller viner med deras traditionella tillverkningsmetoder, däribland appassimento som är en unik tillverkningsmetod med anor från romartiden. Metoden appassimento innebär att druvorna torkas efter skörd på bambu- eller halmmattor där druvorna drar ihop sig. När de drar ihop sig blir druvorna enormt smakfulla och söta, något som även ger vinet en högre alkoholhalt. Du kan alltid prova en flaska Villa Fura Amore Apassimento från Vinoteket.com. Förutom vin är ännu ett grundläggande inslag i det italienska köket olivolja som också den är full av antioxidanter och skyddar ditt hjärta.

4. Förlänger ditt liv. Det är inte långsökt att dra kopplingen mellan italienares långa medellivslängd och den italienska kosten. Allting tillsammans utgör nödvändiga pusselbitar för att leva långt, nämligen färska och naturliga ingredienser med hälsosamma fetter samt ett glas vin av appassimento-metoden.