Expandera och utveckla din restaurang

Har du drivit din restaurang ett litet tag och ser att du nu går med vinst? I så fall kan det vara hög tid att fundera på hur du kan utvecklas och göra din verksamhet ännu mer framgångsrik. Det kan till exempel innebära att du öppnar en helt ny filial eller börjar erbjuda catering vid sidan av servering. Kanske har du redan en tydlig bild av vilken riktning du vill ta din restaurang? Eller så behöver du fundera lite mer. Ett tips är att höra dig för med dina gäster och fråga dem om de saknar något eller har några andra idéer. Det finns även bra rådgivning du kan få i dessa sammanhang.

Hur ska jag finansiera mina planer?

Många drar sig för att förverkliga sina drömmar eller planer eftersom de är oroliga för att det inte kommer gå ihop ekonomiskt. Har du en idé eller expansion som du verkligen tror på finns det dock god hjälp i form av företagslån. Hos qred.com/se/ kan du lämna in en ansökan på cirka 1 minut. Om de godkänner din förfrågan signerar du direkt med BankID och pengarna utbetalas samma dag. Du kan alltså komma igång med sina nya projekt med en gång. Om du har en etablerad restaurang som kan uppvisa bra siffror och vinst så är det enklare att bli beviljad ett lån. Tänk dock på att du aldrig ska ta ett lån som du inte är säker på att du kommer kunna betala tillbaka, även om det är i företagssammanhang.

Skapa en tydlig affärsplan för expansionen

När du öppnade din restaurang skapade du förhoppningsvis en tydlig affärsplan där du skrev hur du ville utveckla restaurangen och företaget i stort. Du bör också ha en tydlig plan över hur själva expansionen ska gå till och vilka resurser som behövs. Om du har en klar handlingsplan blir det också enklare att räkna ut kostnaderna och vilken budget som krävs. Det är också något som du måste ta hänsyn till om du vill ansöka om ett företagslån. Ju noggrannare du är med din planering desto enklare blir det när förändringarna väl ska genomföras.

Börja expandera efter tre år

I företagssammanhang brukar man säga att det är de tre första åren som är de avgörande, speciellt om det rör sig om småföretagande. Det är då man ser om ett företag kommer överleva eller inte. Därför kan det vara klokt att vänta med en expansion tills du ser att restaurangen är stabil och det är rätt läge att satsa. Den rätta finansieringen och att lyckas gå med vinst är en av de största utmaningarna för en företagare. Men du måste även se över personalstyrkan och att du har folk nog att klara en expansion.