Hitta rätt restaurang som pensionär

När du har gått i pension öppnas en ny värld med mycket mer fritid, där du kan träffa vänner och göra det du verkligen vill. Här kan du gå på restaurang, ägna dig åt dina fritidsintressen eller lära dig ett nytt språk. Som matentusiast kanske du vill besöka många olika restauranger och prova utbudet, men besöket kan också leda till besvikelse. Då är det klokt att utnyttja de rabatter som finns tillgängliga.

Som tur är kan du nu använda pensionärsrabatter för att prova på olika tjänster och produkter, och har även i vissa fall möjlighet att gå på restaurang till ett lägre pris. Det ökar chansen att du hittar en restaurang som du är nöjd med. Att behöva klaga som gäst kan kännas besvärligt och pinsamt, därför är det bäst att hitta en bra restaurang dit du kan gå med dina vänner. Med pensionärsrabatter kan du också lyssna på ljudböcker gratis i 45 dagar eller köpa böcker till rabatterat pris.

Skaffa pensionärsintyg för rabatter

För att bättre kunna utnyttja de pensionärsrabatter som finns till restauranger och andra nöjen kan du få ett pensionärsintyg via Pensionsmyndigheten. Detta gäller dig som har tagit ut din allmänna pension före 66 års ålder. Om du har fyllt 66 behöver du inte visa upp ett pensionärsintyg för att få pensionärsrabatt, då räcker det med din legitimation.