Använd din seniorrabatt för restaurangbesöket

 

När man uppnått pensionsålder är det inte bara kroppen som börjar säga ifrån. Ekonomin blir också lidande så fort man slutat arbeta. Även om många har skapat sig en väldigt bra pension, finns det en hel del pensionärer som blir tvungna att spara in på allt det där roliga i livet när ekonomin tryter. Men det finns möjligheter att unna sig exempelvis ett restaurangbesök eller två, trots att man har ont om pengar som pensionär.

 

Restaurangbesök – en lyx för pensionärer

Att vara en fattigpensionär är en verklighet för många som kommit in i pensionsåldern. Att gå på konstutställningar, bio och restauranger är för många en lyx som de sällan eller aldrig har råd att unna sig och att resa utomlands kan de bara drömma om. Just därför är det tur att så kallade seniorrabatter finns att tillgå för pensionärer med tajt budget. En seniorrabatt möjliggör ett lyxigare liv för en person som fått försämrad ekonomi på äldre dagar. Med en sådan kan man få rabatt på alltifrån blommor och restaurangbesök till apoteksprodukter och mobilabonnemang.

Passa på att utnyttja de rabatter som finns för att lyxa till vardagslivet lite som pensionär. Unna dig ett restaurangbesök och få lite guldkant på tillvaron. Bjud med någon som betyder mycket för dig så att det blir en minnesvärd stund. Varför inte passa på att fira din eller någon annans födelsedag på en restaurang och slå två flugor i en smäll? Spara in på andra saker om det krävs för att du ska kunna genomföra restaurangbesöket trots rabatten – såsom godis, chips och läsk. Det kommer göra gott både för din ekonomi och din hälsa. Att dra ner på andra ohälsosamma vanor såsom snusning och rökning sparar också stora summor pengar, vilket kommer göra en positiv skillnad för ekonomin och din hälsa kommer förbättras på köpet. Sluta inte med det som tillför livskvalitet för dig. Undvik istället att göra sådant som du gör av en vana utan att reflektera över det och som kanske till och med är skadligt för dig.